De afgelopen week reden onze elite-beloften de Stone-Lux klassieker in Meerhout en een ploegentijdrit in het kader van de clubcompetitie. Hierbij de verslagen.

GP Stone-Lux
Op 3 september hebben de elite en belofte meegestreden in de vrije klassieker GP Stone-Lux in Meerhout. Hier waren Pieter van Oirschot, Kevin Minten, Xavier Poels, Harm Celi, Jordie Steenbakker en Remco Esselaar opgesteld. Het parcours was licht glooiend met zeer veel smalle wegen en zeer veel bochten.

Meteen uit de start werd er aangevallen en er reed binnen 1 ronde een grote groep weg van 11 renners, hier zaten Pieter en Xavier mooi bij. In het peloton werd de eerste paar rondes gecontroleerd door Harm. Dit werd later overgenomen door Remco en Kevin. Helaas hadden een paar grote ploegen de slag gemist, deze hebben in het peloton het tempo de hele wedstrijd hoog gehouden.
De laatste 20km is de kopgroep uit elkaar gevallen waarbij Xavier en Pieter helaas de kop van de koers moesten laten gaan. Uiteindelijk bleven er 4 renners vooruit en werd het een massasprint hierachter. Kevin werd 25ste, Remco werd 37ste, Pieter 55ste, Harm Celi 86ste en Xavier 88ste. Helaas heeft Jordie de wedstrijd niet uitgereden.
Ik zou graag de begeleiding willen bedanken voor de ondersteuning tijdens deze wedstrijd!
Remco Esselaar
Ploegentijdrit Flevopolder
Zaterdag 8 September zijn de elite/beloften gestart in de clubcompetitie ploegentijdrit.
Ardjan, Jules, Pieter, Xavier, Kevin en Remco vertrokken in formatie voor 42 loodzware kilometers door de Flevopolder. Al snel kregen ze de voor hen gestarte ploeg van Westland Wil Vooruit in het vizier. Binnen 15 km was er een minuut dichtgereden en stoomden de HSW-ers langs hun eerste concurrenten. Deze snelle start werd Ardjan helaas te veel, hij moest de andere jongens laten gaan. Ook Pieter kreeg het lastig toen, met wind in de rug, snelheden van boven de 60 per uur werden behaald.
Compleet leeg gereden kwamen ze over de streep met een gemiddelde van tegen de 50 per uur. Na langdurige onduidelijkheid over het eindresultaat, bleek deze prestatie goed voor een 7e plaats. Een prima resultaat. Vol vertrouwen gaan we naar het Finaleweekend, waar we een laatste kans krijgen voor een mooie eindklassering in de clubcompetitie.
Speciale dank aan de verzorging voor onze jongens!
Frans Bruininx