Dit weekend hebben 2e jaars nieuwelingen Joost Stokkermans en Yann van de Spijker deelgenomen aan de “Course de la Paix U17”in Jevicko, Tsjechië. Voor beide renners een eerste kennismaking met een meerdaagse wedstrijd, met een sterk deelnemersveld vol nationale selecties van o.a. Kroatië, Slovenië, Slowakije en natuurlijk Tsjechië.

De 2 renners van SWB reden deze keer in het shirt van district Zuid Oost Brabant, dat werd gecompleteerd door renners van Schijndel.

Na een lange autoreis op woensdag en donderdag, volgde op vrijdag de eerste beproeving, een proloog over 1,55 KM. Bijzonder om te zien met wat voor materiaal sommige ploegen voor de dag komen: de duurste tijdritfietsen vlogen je om de oren. De tijdverschillen daarentegen waren niet erg groot.

In de middag stond een zware rit-in-lijn op het programma. Veel heuvels, en een nerveus peloton. Dit resulteerde in valpartijen, waarvan onze jongens gelukkig gespaard bleven. De buitenlandse renners bleken een maat te groot, waardoor onze jongens werden gelost maar miraculeus binnen de tijd finishten.

De zaterdag stonden twee ritten te wachten. 22 KM en 80 KM. Het tempo in de ochtendrit lag weer te hoog voor de twee renners van HSW. Gelukkig bleven ze ook deze keer gespaard van valpartijen en andere pech, waardoor ze, op afstand, weer finishten.

De rit in de middag ontvlamde direct na de start. Beide renners namen hun plek in achtervolgende groepen. Helaas werden beide renners net voor de laatste klim geklasseerd.

Op zondagmorgen het sluitstuk. Een tijdrit over 15 KM. Als één van de eersten ging de NK-gekwalificeerde Joost van start. Even later begon ook Yann aan de beproeving. Een geweldige opsteker voor beide heren: Yann finishte als 5e Nederlander met Joost op slechts een halve minuut daarachter.

Het gevoel wat overblijft: We zijn er nog niet, maar de weg omhoog is ingezet. De groei die beide renners hebben doorgemaakt in deze meerdaagse nemen ze mooi mee. Op naar de volgende wedstrijden.

Joost, succes zondag op het NK Tijdrijden!