Afgelopen weekend stond een sterk junioren team van Snelle Wiel Bestronics en District Zuid-Oost aan de start in La Bercycle in Frankrijk. Deze wedstrijd bestaat uit een heuvelachtige ploegentijdrit (TTT) in de ochtend en een pittige heuvel etappe in de middag.

Het team bestond uit 3 eerste jaars junioren van SWB: Jens van Korven, Mika Sardina en Kinley Bijl. Daarnaast werd het team aangevuld met 3 tweede jaars junioren: Dennis Willems (Schijndel), Pieter de Groof (TML Dommelstreek) en Drew Christensen (Hamilton City Cycling club). Drew is een renners uit Nieuw-Zeeland, die speciaal voor deze wedstrijd overkwam uit Engeland.

Na een degelijke parcoursverkenning op zaterdag stond daar op zondagmorgen de TTT van 10 km op het programma. Daarin werd het team keurig 8ste (van 19 teams), op slecht 18 seconden van de winnaar. Dus lagen alle kansen op een klassement nog open.

De middag etappe van 110 KM ging over 11 klimmetjes en werd meteen zwaar gemaakt door de renners. De hele wedstrijd regende het aanvallen en alles viel al snel uit elkaar (uiteindelijk haalde maar 62 renners de finish). Toen de rook wat was opgetrokken was onze Nieuw Zeelandse gastrenner 3de, Pieter de Groof 8ste en kwamen de andere renners daar achter vlak bij elkaar binnen. Dennis 32, Jens 36, Kinley 40 en Mika 44.

Dit leverde voor het algemeen klassement een 3de plaats op voor Drew, een 10de voor Pieter en de rest van de renners tussen plaats 33 en 36. Het leverde een 5de plaats in het ploegenklassement op. Daarnaast was het team slechts 1 van de 2 teams die met alle 6 renners de finish haalde, en dat was een zeer sterke prestatie van dit goed gemotiveerde team! Dank aan alle renners, de begeleiding, SWB voor al het materiaal en natuurlijk district Zuid-Oost.

(foto renners van links naar rechts: Dennis, Mika, Pieter, Drew, Kinley en Jens).