THOMAS Nederlands Kampioen en andere super uitslagen!

Afgelopen zaterdag is Thomas Panken in Ameide Nederlands kampioen geworden in de categorie 4 in een koers waar geen van de favorieten weg kom komen maakte ons Bladelnaar het af in de eindsprint en in dezelfde wedstrijd reed Ward Bierens naar een prima wedstrijd naar plek 42.

De gebroeders Hendrikx reden hun eerste NK en deden dat formidabel. Tussen de regenbuien door reed Niek in cat 1 naar mooie 23ste plek en een categorie hoger reed Juul naar de 30ste plek. Super gedaan en volgend jaar volop kans op progressie!

Joris reed een prima wedstrijd in categorie 3. Na een ronde langzaam door geschoven en uiteindelijk gefinisht op plek 32. Nu goed herstellen en dan op naar volgend jaar.

In categorie 4 reden Maartje en Bo. Maartje reed flink wat rondes in de kopgroep wat super was en een 18de plek was een prima resultaat. 

In het peloton wat zich formeerde sprintte Bo naar de derde plaats wat goed was voor een 31ste plek. Dames volgend jaar weer een stap zit erin!

Na de pauze nog Gijs en Fenny en wat er de eerste rondes voor Gijs prima uitzag helaas door een valpartij voor hem een DNF. Vol in de remmen op de dijk maar helaas geen ontwijken meer aan. Resultaat 2 kapotte knieĆ«n. 

Fenny reed tot de laatste 2 bochten van de wedstrijd een dijk van een wedstrijd tot de regen de rode steentjes tot een ijsbaan maakte en dat in combinatie met de hoge snelheid zorgde voor een massale valpartij. Snel op de fiets en onder de schrammen over de finish als 15de. 

Van onze trainingsleden had Jules van de Hoogen in cat 1 meisjes 8 jaar helaas een DNF,  reed Beer van Beurden in cat 2 naar een 9de plek, kwam broer Teun uit op plek 10 in categorie 3. Maeryn vd Hoogen finishte in categorie 4 op een mooie 27ste positie.
Op zaterdag reden onze MTB’ers in Assen op een wat ander parcours dan de afgelopen jaren.
Het snelle parcours zonder technische uitdagingen maar met een aantal pittige klimmetjes was prima te verteren voor Amy, ze reed naar een mooie 12ste plek (1ste meisje). Juul Moeskops reed naar een 4de plek in categorie 3 en Willem Michiels naar een 6de plek in categorie 5.
Bij de nieuwelingen wist Kas van Geest 13e te worden.
Op zondag was de eerste kans voor Thomas om zijn rood-wit-blauwe trui te showen aan de supporters. Dat lukt prima want vanaf start tot finish lag Thomas alleen op kop en behaalde een meer dan verdiende overwinning. In het peloton reden Ward, Maartje en Bo naar de plekken 10, 12 en 13.
Jules van de Hoogen reed naar plek 4 in cat 1 en Maeryn naar plek 6 in cat 4. In categorie 5 na de pauze reed Max vd Meijdenberg naar mooie 9de plaats.
Komend weekend is er in Spaarnwoude voor de cat 5-7 een LJC MTB wedstrijd en de wegrenners rijden in Eindhoven op zondag het High Critt Festival.
Tussen categorie 4 en 5 is de start van de laatste etappe van de ZLM tour van Eindhoven naar Tilburg.