Afgelopen weekend stonden onze Elite/Beloften aan de start in Dronten voor de Zuiderzee Ronde die deel uitmaakt van de clubcompetitie. Voor Het Snelle Wiel startten: Pieter, Xavier, Remco, Tim & Wessel. Er stond niet veel wind maar toch werd de eerste twee uur het peloton enkele keren in stukken gereden maar telkens kwam het peloton weer terug bij elkaar, tijdens deze nerveuze koers.

Na 100km positioneerden onze jongens zich goed van voren en werd Pieter gelanceerd om te aanvallen. Pieter kwam terecht in een sterke kopgroep van 12 renners met de nodige kleppers hierbij. De overige teamgenoten verstoorden de organisatie in de kop van het peloton om de vlucht te laten slagen. Een zeer sterke Pieter eindigde op een klasse 8e plaats. Remco (58e), Xavier (23e), Tim (30e) in de peloton sprint. Wessel kwam iets later over de streep maar reed zijn eerste klassieker uit, wat zeer veel belovend is voor onze jongeling, slechts eerstejaars belofte!

Dit resulteerde eindelijk op een klasse 4e plek in ploegenklassement tijdens deze klassieker. Waardoor onze mannen algemeen zijn gestegen naar de 8e plek in het ploegenklassement.

De volgende wedstrijd op het programma is de Ton Dolmans Trofee, Remco, Xavier Pieter en Tim zijn het parcours al gaan verkennen en zijn gebrand net zoals de andere jongens om ook hier weer een mooi resultaat neer te zetten!

Groetjes Tim