Drie HSW’ers deden afgelopen zaterdag mee aan het NK beloften 2018.

Een lange dag voor de renners in het vooruitzicht. De nummers moesten al vroeg opgehaald worden. Michel nam de taak over van de renners en haalde de nummers op. De renners hadden hierdoor nog enkele uren extra de tijd om te rusten en niet in de hitte van ca 29º te hoeven zitten.

Door het tekort aan renners hebben we een combinatie kunnen vormen met Alecto Cycling Team en Sunweb. Alecto Cycling Team verzorgde het materiaal vanuit de auto.

Een zeer warme dag met veel wind: twee mooie ingrediënten voor een zware koers. Het werd dan ook een afvalrace.

De eerste 50 km naar de plaatselijke ronden zijn al redelijk zwaar. Geneutraliseerd vertrek, 1 plaatselijke ronde door de startplaats Nispen en daarna vertrek om ca 20 km met waaiers naar de omgeving Hoogerheide/Woensdrecht te koersen.

Voor de 11 plaatselijke ronden van 11,5 km werd al kennis gemaakt met de kasseitjes in de Bosstraat welke de voorbereiding is naar de klim op de Rijzendeweg.

Vanaf de Rijzendeweg nog ca 4 km naar de plaatselijke omloop voor de 11 x 11,5 km.

Na 3 plaatselijke ronden was Xavier een tijdje niet te zien. Xavier is door een kamikaze actie van een renner van zijn fiets gereden.

Nieuwe fiets en achter de auto terug proberen te komen. Dit parkoers is niet geschikt om terug te komen achter de auto. Helaas heeft Xavier vroegtijdig de koers moeten verlaten.

Kevin, onze andere HSW’er in koers, hield goed stand. Al zagen we op drie kwart van de koers toch tekenen van vermoeidheid opkomen. Even doorzetten en herpakken. Dat lukte Kevin goed.

De koers was al hard gemaakt en er waren diverse breuken in het peloton ontstaan.

Kevin heeft de koers goed kunnen volbrengen en kan trots zijn op zijn 50e plaats.

Abe Celi rijdend voor Alecto Cycling Team en lid van HSW heeft de koers goed kunnen volbrengen en voorin de wedstrijd proberen mee te maken. Na de slijtageslag door de hoge temperatuur en hoge snelheden in de laatste rondes heeft hij voor zichzelf niet kunnen brengen wat hij wilde. Toch mag hij terugkijken op een goed gereden koers.

Abe eindigde als 26e.

HSW bedankt Alecto Wielerteam voor hun inzet tijdens de koers.