Jeugd MTB clinic en Mini Classic

TWC Het Snelle Wiel en TWC Hapert bieden een unieke mountainbike-ervaring voor de jeugd aan. Mountainbikers t/m 16 jaar kunnen op twee opeenvolgende zondagen deelnemen aan een MTB-clinic en de mini-versie van de beruchte toertocht Scherpenheuvel-Hapert.

Jeugd MTB clinic
Tijdens de mountainbike clinic op 22 oktober wordt aandacht geschonken aan de basisvaardigheden, o.a. balans, techniek, klimmen en afdalen. We gaan oefenen op allerlei verschillende hindernissen zoals de rockgarden, switchbacks en kombochten. Ook rijden we over boomstammen en alle heuvels op het parcours! Kortom de perfecte voorbereiding voor de week erna!

Datum: 22 oktober
Tijd: 10.00-11.30uur.
Locatie: Wielerparcours De Lemelvelden te Hapert

Mini-classic Scherpenheuvel-Hapert
De mini Classic Scherpenheuvel-Hapert op 30 oktober voert de renners over de laatste 25 resp. 40km van het parcours (afhankelijk van niveau). De classic Scherpenheuvel-Hapert wordt diezelfde ochtend verreden. Onder begeleiding leggen mountainbikers het parcours af waarbij ze alles wat ze in de clinic geleerd hebben in de praktijk kunnen brengen. Uiteraard wordt er gefinisht op de officiële finishlocatie in Hapert.

Datum: 29 oktober
Tijd: 09:30 uur, verzamelen 9.00 uur.
Locatie: Start in Weebosch bij de kerk (Weebosch 75), finish Grandcafe t’huukse in Hapert (Kerkstraat 76)

Wat heb je nodig?
Een MTB waarvan de remmen en het schakelmechanisme goed werkt bij twijfel laat dit checken door je fietsen maker, een bidon met drinken voor onderweg en vervoer naar de locaties. Heb je geen helm is dat geen probleem, die kunnen wij je eentje lenen. Laat dit vooraf wel even weten!.

Vul HIER het inschrijfformulier in.
Deelname kost € 5,- per pers.  ongeachte 1 of 2 activiteiten (Clinic, Mini Classic), graag contant voldoen bij aanvang clinic.

LET OP: Ben je onder de 15 jaar dan is voor deelname aan de mini Classic Scherpenheuvel-Hapert, deelname aan de clinic verplicht! Trainers kiezen tijdens de clinic een verantwoorde afstand voor jou.

Voor beide evenementen geldt dat er na afloop de mogelijkheid is om de fietsen af te spuiten en dat er gezorgd wordt voor een drankje en wat lekkers.

DSC_0523 (Mobile) 

Heeft u tips nav uw deelname? Wij willen hier graag van leren. Gebruik onderstaande reactiemogelijkheid.

2 Reacties

 1. rik kraaijvanger

  let op!
  In het kopje van het artikel in de pc55 staat dat de clinic voor de jeugd gratis is?
  Op het eind van het artikel staat dat het 5euro kost.

  Antwoord
  • Jurgen van Limpt

   Bedankt voor de attente opmerking Rik. De clinic kost inderdaad 5euro.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *